rx10
rx10/ sursa foto F64

Sa vorbim despre un aparat foto din categoria compacte, Sony Rx10. Surprinzator, cu aceasta jucarie se pot face poze super ok, fara sa mai fie nevoie de o investitie suplimentara in obiective. Dar sa pomenim cateva caracteristici tehnice, ca sa stim cu cine/ce defilam: 20 mpx, senzor de 1.0″ CMOS, zoom intre 24 si 200mm, obiectiv Carl Zeiss, diafragma maxima 2,8, ISO pana la 12 800, filmare HD. Cam atat, restul sant detalii, oricum daca faci poze ok le faci, daca nu, nu.

Am devenit curios in privinta acestui aparat dupa ce am vazut pozele a doi autori, crezand initial ca sant facute cu aparate profi. La inceput am fost mirat, apoi am realizat ca, si in acest domeniu, abilitatea celor care stau in spatele tehnicii conteaza. Chiar foarte mult.

Acum o sa dau linkurile celor doi fotografi, sa ne formam o parere:

Gabriel Gonzales, cu mentiunea ca ultimele fotografii sant facute cu o versiune mai noua, si anume Rx10M3, dar merita derulata galeria pana ajungeti la RX10 si Dan Moldovan.

Ce vreau sa spun? Nu intotdeauna o dotare tehnica profi genereaza poze profi, sau cum citisem , candva in tinerete, intr-o cartulie scrisa de un est-german cu nume imposibil, „nu toti purtatorii de blugi originali sant purtatori originali de blugi”. Sper ca am citat corect, au trecut vreo 25 de ani de cand am renuntat sa mai citesc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s